Raspberry Pi Uzaktan Bağlantı Yöntemleri (TTL,SSH,VNC)

27-07-2022 11:01
Raspberry Pi Uzaktan Bağlantı Yöntemleri (TTL,SSH,VNC)
Raspberry Pi kartınıza bağlı bir ekran olmadığı durumlarda kartınıza uzaktan bağlantı yaparak kontrol edebilirsiniz. Bunun için bir kaç farklı yöntem mevcut. Bu yazımızda bu yöntemleri nasıl kullanacağınızı anlatacağız.

TTL ile Bağlantı

Bu işlemi yapabilmek için PL2303 USB TTL Dönüştürücü Modül e ihtiyacımız olacak.
 

Bu modülü kullanarak kartımıza seri haberleşme yöntemi ile bağlantı yapabiliriz. Bu işlemi yapabilmek için Raspberry Pi ayarlarından seri konsolun açık olması gerekiyor. Eğer açık değilse nasıl yapılacağını buradaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

 

Modülümüzü şekilde gördüğünüz gibi kartımıza bağlıyoruz.

  • RX >> TX

  • TX >> RX

  • 5V >> 5V

  • GND >> GND

Modülünüzü bilgisayarınıza USB ile bağlayın.

 

PL2303 modülü için sürücü problemi yaşarsanız buradan sürücüyü manuel olarak nasıl yüklemeniz gerektiğine dair detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Bilgisayarınızdan Aygıt Yöneticisini açarak Bağlantı noktaları (COM ve LPT) altından USB-Seri dönüştürücü modülün COM port numarasını öğrenin.

Daha sonra buradan PUTTY programını indirip bilgisayarınıza kurun.

 

PUTTY programını açıp "Connection Type" olarak "Serial" i seçiyoruz. COM port kısmına modülünüzün bağlı olduğu port numarasını girin. Baud rate (Speed) değerini ise 115200 olarak değiştirin.

 

Ayarları yaptıktan sonra "Open" diyerek bağlantıyı başlatın. Kullanıcı adınız ve parolanızı girdikten sonra kartınıza erişim sağlamış olacaksınız.

DİKKAT : Yüksek işlem gücü gerektiren durumlarda USB üzerinden çekilen akım yetersiz kalacağından mutlaka Raspberry Pi kartınıza adaptör ile güç sağlayın.
 
Diğer uzaktan bağlantı yöntemleri için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.