NodeMCU ile Toprak Nem Sensörü ve Röle Kontrolü - Blynk Mail

19-07-2022 13:39
NodeMCU ile Toprak Nem Sensörü ve Röle Kontrolü - Blynk Mail
Bu uygulamamızda Toprak Nem sensöründen alacağımız veriyi Blynk uygulamasında "Value Display" widget ile görüntüleyip, sensör verisine göre belirlediğiniz adrese mail göndereceğiz ve uzaktan röle kontrolü yapacağız.
 

NOT : Bu uygulamayı yapabilmeniz için NodeMCU kartınızın Arduino IDE arayüzüne tanıtılmış ve Blynk kütüphanesinin kurulmuş olması gerekmektedir.

 

İlgili yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu uygulamada kullanacağımız malzemeler;

Öncelikle devremizi şemada gördüğümüz şekilde kuruyoruz.

 

Blynk uygulamasında öncelikle Value Display widgeti ekleyip ayarlarını yapıyoruz. A0 pininden okuduğumuz Toprak Nem sensör verisini anlık olarak bu widget üzerinde göreceğiz. Bunun için INPUT pini V1 sanal pini, değer aralığı ise 0-1023 olarak ayarlıyoruz.

Sonrasında röleyi kontrol edeceğimiz Styled Button widgeti ekliyoruz. OUTPUT pini kart üzerinde rölenin bağlı bulunduğu pin olan D5 olarak seçiyoruz ve buton modunu switch olarak değiştiriyoruz. Rölenizin açık-kapalı durumuna göre çıkış değerini 0>1 veya 1>0 olarak ayarlıyoruz. Açık ve kapalı durumlarda görmek istediğiniz etiket yazılarını yazıyoruz ve stil ayarlarını yapıyoruz.
 

Son olarak sensör verisine göre mail göndereceğimiz mail widgeti ekliyoruz. Mail gönderilecek adresi bu widget ayarlarından ya da kodlama kısmından belirleyebilirsiniz.

 

Widgetlarımızı ekleyip ayarlarını yaptıktan sonra sağ üstteki çalıştır butonu ile uygulamamızı çalıştırıyoruz.

 

Proje kodları için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.