NodeMCU ile LDR - Röle Kontrolü ve Blynk Notification(Bildirimler)

19-07-2022 12:23
NodeMCU ile LDR - Röle Kontrolü ve Blynk Notification(Bildirimler)
Bu uygulamamızda LDR sensörden alacağımız veriyi Blynk uygulamasında "Gauge" widget ile görüntüleyip, sensör verisine göre telefonumuza bildirim göndereceğiz ve uzaktan röle kontrolü yapacağız.
 

NOT : Bu uygulamayı yapabilmeniz için NodeMCU kartınızın Arduino IDE arayüzüne tanıtılmış ve Blynk kütüphanesinin kurulmuş olması gerekmektedir.

İlgili yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu uygulamada kullanacağımız malzemeler;

Şekildeki gibi devremizi kuruyoruz. Rölemizi direk olarak Blynk uygulamasında oluşturacağımız "Styled Button" widget ile kontrol edeceğiz. Bu nedenle IDE üzerinde röle için ayrıca bir kod yazmanız gerekmiyor.
 
Blynk uygulamasında öncelikle Gauge widgeti ekleyip ayarlarını yapıyoruz. A0 pininden okuduğumuz LDR sensör verisini anlık olarak bu widget üzerinde göreceğiz. Bunun için INPUT pini V1 sanal pini, değer aralığı ise 0-1023 olarak ayarlıyoruz.
 

Sonrasında röleyi kontrol edeceğimiz Styled Button widgeti ekliyoruz. OUTPUT pini kart üzerinde rölenin bağlı bulunduğu pin olan D5 olarak seçiyoruz ve buton modunu switch olarak değiştiriyoruz. Rölenizin açık-kapalı durumuna göre çıkış değerini 0>1 veya 1>0 olarak ayarlıyoruz. Açık ve kapalı durumlarda görmek istediğiniz etiket yazılarını yazıyoruz ve stil ayarlarını yapıyoruz.

 

Son olarak sensör verisine göre bildirim almak istediğimiz için Notification widgeti ekliyoruz. Bildirim sesini ve öncelik ayarını yaparak tamamlıyoruz.
 
Widgetlarımızı ekleyip ayarlarını yaptıktan sonra sağ üstteki çalıştır butonu ile uygulamamızı çalıştırıyoruz. Bildirimler widgeti telefonunuz kilit ekranında dahi çalışmaya devam edecektir.

Proje ile ilgili kodlara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.