ESP32-CAM Robot

28-07-2022 13:51
ESP32-CAM Robot
Nesnelerin İnterneti alanında kullanılmak üzere piyasaya sürülmüş olan mikrokontrolcü, ESP32-CAM kameralı bir modüldür. Üzerinde elde edilen görüntüleri saklayabilmek adına hafıza kartı girişi mevcuttur. 5V 2A’lik dahili regülatör bulunmaktadır.
 
Uzaktan kamera görüntüsü almak istediğiniz projeler için hem donanım, hem yazılım desteği için mükemmel bir karttır. Küçük boyutları sayesinde, her türlü proje için yer avantajı sağlar. Modül kamerasız bir şekilde de kullanılabilir, kamerayı söküp takabileceğiniz, kolay kullanışlı bir sokete sahip. Modül çekilen fotoğrafları hafıza kartına kaydedebileceği gibi, kablosuz ağ üzerinden bir sunucuya yükleyebilir veya ağ içinde canlı görüntüleme yapılabilir.
 
ESP32-CAM kartı için öncelikle birkaç düzenleme yapmamız gerekmektedir. Kartın tanımını yapabilmek için ARDUINO IDE’yi açıyoruz. Aşağıda belirtildiği gibi Tercihler kısmına girerek ESP32-CAM modülünün linkini (https://raw.githubusercontent.com/espressif/arduino-esp32/gh-pages/package_esp32_index.json) kaydediyoruz.

ESP32-CAM modülüne kod atabilmek için USB-TTL bir dönüşütürücü kullanılmaktadır. Kod atmak için gerekli olan en önemli nokta IO0 pininin resetlenmek amacı ile GND pinine bağlanması gerekmektedir. Kod atılma esnasında yükleme kısmına geçene dek arkasında bulunan Reset Tuşuna basılı tutulur daha sonra Seri Port ekranında IP Adresini alabilmek için IO0’daki kablo çıkartılarak tekrar Reset Tuşuna basılır. Böylece kod yükleme aşamalarını öğrenmiş olduk.

ESP32-CAM ile ilgili bilmememiz gereken detayları öğrendikten sonra projeye geçebiliriz. ESP32-CAM’in kamera modülünden yararlanarak anlık görüntü alacağız. Proje malzemelerimiz aşağıda verilmiştir.

Malzemeleri toparladıktan sonra 3D Printer’dan gövde çıktısını alarak şekildeki gibi devre şemasını kuruyoruz.

 

Proje için ihtiyacımız olan kodlara bu bağlantıda verilmiştir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.