Blynk Joystick ile NodeMCU Servo Kontrolü

19-07-2022 12:36
Blynk Joystick ile NodeMCU Servo Kontrolü
Bu uygulamamızda Blynk uygulamasında oluşturacağımız Joystick widget ile NodeMCU kartımıza bağlı servo motorumuzu kontrol edeceğiz.
 

NOT : Bu uygulamayı yapabilmeniz için NodeMCU kartınızın Arduino IDE arayüzüne tanıtılmış ve Blynk kütüphanesinin kurulmuş olması gerekmektedir.


İlgili yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu uygulamada kullanacağımız malzemeler;

Öncelikle devremizi şekilde gördüğümüz şekilde kuruyoruz.

 

Blynk uygulamasında oluşturduğumuz joystick widget x ve y OUTPUT verisini bizim tercihimize göre ayrı ayrı(split) ya da birleşik halde(merge) tek bir pin üzerinden verebiliyor. Bu uygulamamızda biz tek bir pin üzerinden hem x hem y verisini alarak işlem yaptık. Verileri ayrı ayrı almak isterseniz widget özelliklerinde OUTPUT verisini "split" olarak seçebilirsiniz. Bu durumda x ve y için ayrı pinler tanımlamanız gerekecektir.

Blynk uygulamasında joystick widgetini seçerek ekranımıza ekliyoruz. Widget üzerine basılı tutarak ekranın istediğiniz yerine taşıyıp boyutunu ayarlayabilirsiniz. Widget üzerine tek tıklayarak ayarlar kısmına geliyoruz. OUTPUT verisini "merge" olarak değiştirip çıkış pinini de V1 sanal pini olarak ayarlıyoruz. Çıkış olarak istediğiniz değer aralığını bu alanda belirtebilirsiniz. Gecikme süresi ve diğer ayarları da yaparak tamamlıyoruz.

Widgetlarımızı ekleyip ayarlarını yaptıktan sonra sağ üstteki çalıştır butonu ile uygulamamızı çalıştırıyoruz.


Proje kodları için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.