Bluetooth Kontrollü Robot

28-07-2022 13:39
Bluetooth Kontrollü Robot

Hayatımıza giren yeni teknolojiler ile beraber her türlü aktiviteyi telefonlardan gerçekleştirmeye başlıyoruz. Uzaktan kumandalı arabalar oynamak için en çok tercih edilen oyuncaktır. Bizler kendi uzaktan kumandalı arabamızı Arduino UNO ile yapacağız. Araç kontrolü kumanda yerine telefonu kullanarak yapılacak. Kullanılacak malzemeler aşağıda verilmiştir.

 

Robotun montajı yapılarak devre şekildeki gibi kurulup aracın üzerine sabitleniyor.


Kurulum gerçekleştirildikten sonra telefona uygulama indirilmesi gerekmektedir. "Arduino Car" uygulamasını indirerek bluetooth bağlantısını sağlıyoruz. Eşleşme işlemini gerçekleştirirken Bluetooth modülünün ismi şeklinde görünür.

 

Eşleşme için gerekli olan pin 0000 veya 1234 olur. Açıklama kısmında belirtiliyor. Pini girdikten sonra eşleşme işlemi gerçekleşmiş olur. HC-05'i telefona tanımladıktan sonra uygulama üzerinde bağlantı kurulacaktır.

Bluetooth bağlantısı uygulama üzerinden sağlanmadığı için uygulamaya girildiğinde Bluetooth işareti yanıp sönmektedir. Üzerine tıklayıp bağlanmak istediğimiz cihazı, eşleştirilen cihazlar arasında bulup eşleşmeyi gerçekleştiriyoruz. Eşleşme gerçekleştiği için artık Bluetooth işareti yanıp sönmüyor.

Projemiz için gerekli olan kodlar bu bağlantıda verilmiştir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.